Studiedag WVN - Hoe groot en klein samen één kunnen zijn…

'Hoe groot en klein samen een kunnen zijn…’ is een workshop uit de 'Studiedag Wijsheid verjaart niet' van 19 november 2008.

‘Hoe groot en klein samen een kunnen zijn’ is een workshop waarin de interactie tussen de bewoners van WZC Sint-Jozef en de kleuters van basisschool de 5-sprong centraal staat.
De weg die het rusthuis en de basisschool hebben afgelegd van bij de start van het intergenerationeel samenwerken tot nu wordt geïllustreerd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Na een boeiende presentatie gaat u binnen deze workshop zelf aan de slag en ontdekt u op een creatieve manier de voorwaarden en valkuilen bij het voorbereiden en organiseren van een activiteit.

Lees meer...

Verbonden in het WEB. Van brief tot chatroom.

'Verbonden in het WEB. Van brief tot chatroom' (2013)

Het nieuwe project van de studenten bachelor lager onderwijs van de Erasmushogeschool Brussel.

http://verbondeninhetweb.wordpress.com

 

 

Ouderen leren meetkunde van leerlingen

Leerlingen van het derde leerjaar van vrije basisschool ‘De 5-sprong’ afdeling Kastel voeren samen met bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Moerzeke meetkundeopdrachten uit. Enkele studenten bachelor lager onderwijs van Erasmushogeschool Brussel werkten deze activiteit uit. Voor de leerlingen was het de ideale kans om wat ze hebben geleerd in de klas aan de bewoners te leren. Voor de bewoners was het verrijkend en uitdagend om mee na te denken over het maken van blokkenbouwsels, meetkundige puzzels…

Lees meer...

Studiedag WVN - AAN TAFEL: een uitgewerkt jaarthema muzische vorming

'AAN TAFEL: een uitgewerkt jaarthema muzische vorming’ is een workshop uit de 'Studiedag Wijsheid verjaart niet' van 19 november 2008.

In dit praktijkvoorbeeld stellen we een intergenerationeel muzisch project voor dat loopt over een heel schooljaar. Per maand werken de verschillende klassen, samen met de bewoners van het woonzorgcentrum, afwisselend een deel van dit project uit rond het begrip ‘aan tafel’. 
Centraal op de speelplaats en in het woonzorgcentrum bouwen we een grote tafel op. Deze blijft een heel jaar lang het centrale punt waarrond de verschillende deelprojecten worden gelanceerd. De tafel vormt een soort podium. 

Lees meer...


 

Inloggen

Aanmelden

Login *
Wachtwoord *
Onthoud Mij