Intergenerationeel werken: reportage Zorgnet Vlaanderen met Engelse ondertiteling september 2013

Woonzorgcentrum Sint-Jozef (vzw Zorgnetwerk Trento) heeft een lange traditie in intergenerationeel werken. Zowel de kinderen van de kleuterschool als de kinderen van de lagere school komen het hele jaar door regelmatig over de vloer. Meestal in kleine groepjes, om zo de interactiviteit te bewaken. Ook studenten onderwijs van de Erasmushogeschool in Jette worden bewust ondergedompeld in het belang van intergenerationeel werken. In de reportage komt het slotmoment met de kleuters in beeld, een leuke maar atypische activiteit gezien de enorme opkomst van 80 kinderen!

Intergenerationele samenwerking tussen vzw Trento campus WZC Sint-Jozef in Moerzeke, vrije basisschool 'De 5-sprong' in Moerzeke en Departement Onderwijs & Pedagogie van de Erasmushogeschool Brussel.

Wiskunde in intergenerationele activiteiten

Het ligt niet voor de hand om een interactieve intergenerationele wiskundige activiteit uit te werken. Deze fotoreeks toont enkele mogelijkheden. Laat u inspireren en ga de uitdaging aan.

 In samenwerking met Vrije basisschool ‘De 5-sprong’ Moerzeke/Kastel, WZC Sint-Jozef in Moerzeke, Bachelor lager onderwijs van Erasmushogeschool Brussel.

Lees meer...

Samen wiskunde leren

Je bent nooit te oud om wiskunde te leren. Hilda leert van Amelie hoe je een blokkenbouwsel kan maken vertrekkend vanuit aanzichten.

 

Netbal tussen generaties

Je bent nooit te oud om te sporten. Onder dit motto spelen is er in het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Moerzeke een netbalploeg met bewoners gevormd. De leerlingen van vrije basisschool ‘De 5-sprong’, studenten bachelor lager onderwijs van Erasmushogeschool Brussel en andere bezoekers worden af en toe teamgenoten van deze sportieve bewoners. Deze activiteit blijft een topper, jongeren stellen vast dat ouderen echt tot heel veel in staat zijn en vooral niet voorgetrokken willen worden in het spel.

Lees meer...


 

Inloggen

Aanmelden

Login *
Wachtwoord *
Onthoud Mij